Piparit on murusteltu ja muutkin jouluherkut mässäilty. Vuosi 2015 lähenee loppuaan ja on aika muistella hieman mennyttä kautta.

Vuosi 2015 oli todella miellyttävä, bändissä vallitsee erittäin lämmin ja tiivis yhteishenki. Urpot nauttii yhdessä olosta ja vaikka keikkoja ei ihan älyttömästi tehty, vietimme aikaa suhteellisen paljon treenikämpillä ja mitä kaikkea siellä juonittiin niin sen voi jo vuosi 2016 paljastaa.

Vuosi 2015 sisälsi sopivasti keikkoja, vanhoja ja uusia keikkapaikkoja

vuosi 2015 - Posion muikkufestivaalit, muikkubileet Woyzeck

Yksi vuoden 2015 uusista tuttavuuksista oli Posion mainiot Muikkubileet Ravintola Peikonpesän tapahtumateltassa heinäkuussa.

Saimme tehdä taas bändille ihan sopivan verran keikkoja, kiersimme vanhoja tuttuja paikkoja ja tutustuimme muutamaan uuteen keikkapaikkaan ja ihan huippu tyyppeihin! Keikkabussiin tuli kilometrejä ihan mukavasti ja ensi vuonna olisi tarkoitus suunnata bussin keula vihdoin myös etelän suuntaan. Mutta pohjoistakaan emme unohda, heinäkuun alkuun on suunnitteilla pohjoisen kiertuetta. Mutta mitään varmuutta ei vielä tässä vaiheessa ole kuin muutamasta pikkujoulukeikasta loppuvuodesta. Mutta eiköhän tuo keikkakalenteri täyty myös ensi vuoden osalta.

Keikkojen lisäksi Woyzeck Crew tekasi muutamia äänentoisto ja valokeikkoja erilaisissa ja näköisissä tapahtumissa. Mieleenpainuvimpia keikkoja oli varmasti veteraanien juhlat ja Pudasjärven Urheilijoiden 75 vuotis -juhlat Pudasjärvellä Tuomas Sammelvuo -salissa, sekä perinteiset kotiseutujuhlat ja kiva hyväntekeväisyystapahtuma #nenäpäivä tapahtumaan liittyen. Äänentoistolaitteita mikeistä karaokesoittimiin on vuokrattu ja iso kuomukärrykin on tehnyt muutaman keikan ”vieraissa” oululaisten bändien mukana.

kimmo-ohtonen-nenäpäivä woyzeck konfettipommit CO2 efektit

#nenäpäivä -tapahtumaan toimitimme tapahtumatekniikan (äänet ja valot) sekä päräytimme Kimmolle fanffaarit ja serpentiini-ilotulituksen.

Hyväntekeväisyyteenkin osallistuimme tänä vuonna juuri tuolla nenäpäivä -tapahtumassa. Lahjoitimme nenäpäiväsäätiölle 200 euroa ja haastoimme kaikki Suomen bilebändit samalla summalla mukaan. Toivottavasti edes muutama poppoo on vastannut haasteeseen ja olemme saaneet kerättyä varoja hyvään tarkoitukseen.

Loppukesän takaiskusta huolimatta onnistunut vuosi!

Vuosi 2015 oli siis kaikin puolin onnistunut, vaikka koimme loppukesästä vähän vastoinkäymisiä, kun kitaristimme loukkasi kättään (ei mtään sen dramaattisempaa onneksi). Loppuvuoden #18AndLife -kiertueen keikoille saimme onneksi tuuraaja Urpoja mukaan ja pystyimme tekemään kaikki sovitut keikat. Lisäkeikkoja emme valitettavasti pystyneet ottamaan enää vastaan. Mutta oli huikeeta päästä soittamaan pitkästä aikaa, lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen, ex-soolokitaristi Urpon kanssa muutaman keikan! Helvetin iso kiitos Urpolle, kun otti haasteen vastaan ja hyppäsi pitkästä aikaa nahkahousuihin ja peruukkiin. Keikat meni käsittämättömän hyvin ja homma toimi edelleen. Myös Late ansaitsee kunniamaininnan ja kiitoksen tässä vaiheessa, kun kävi tekemässä pari keikkaa lyhyellä varoitus- ja treeniajalla. Hienosti suoriutui hänkin. Latelle ollaan hääräämässä kunniaviiriä ja diplomia, sillä hän on joulukuun keikkojen jälkeen tuurannut bändissä kaikkia instrumentteja (rummut, komppikitara, soolokitara, basso). Masturpoa Late ei VIELÄ ole tuurannut yhdelläkään keikalla. Ei ole kukaan muukaan. Myös Masturpo ansaitsee pienen kunniamaininnan sillä hän on ollut mukana Woyzeckin historian kaikilla keikoilla, 18 vuotta!

Alkuvuoden treenaamme uusia biisejä ja nauhoittelemme vähän studiossa materiaalia. Jos kaikki menee putkeen niin jotain studiomatskuakin on siis odotettavissa tulevaisuudessa. Emme kuitenkaan hätäile projektin kanssa, katsotaan rauhassa mitä tulee vai tuleeko mitään. Jokatapauksessa nyt vietetään ansaittua lepotaukoa keikoista, jotta jaksamme kesällä taas kiertää!

Kiitos Urpot, CREW (erityisesti tietenkin Pepe ja Affe) ja kaikki mahtavat asiakkaat ja ihanat ihmiset yleisössä!

Onnea vuodelle 2016 – keikoilla nähdään!

 

Ps. Joulukuussa raotimme arkistomateriaalia #joulukalenterin muodossa. Kävitkö lukemassa kaikki 24 mielenkiintoista luukkua? Aaton luukku kätki taakseen säväyttäviä hetkiä vuodelta 1998, kun luukun takaa paljastui Woyzeckin vuoden 1998 kotisivut täysin muuttamattossa tilassa.

Vastaa