Category: Joulukalenteri 2015

Suomussalmelle pyyhkästiin vielä vanhalla Wiima -bussilla. Mäkiset maisemat peittyi mustaan savuun vanhan rouvan työntäessä bändiä kohti Ravintola Tervaraittia heinäkuussa 2008. Suomussalmella oli jokin musiikkitapahtuma / -viikko menossa ja meidät oli tilattu tuomaan vähän menoa ja meininkiä. No sitähän riitti. Mutta se, miksi keikka on nostettu joulukalenteriluukkuun on se kun rumpali muistaa tämän keikan soundcheckin ikänsä. Jotain teknistä säätämistä siinä oli ja bassaria taidettiin polkea valehtelematta 1,5 tuntia. Joku kantoi rumpalille pitsaa välillä ja homma jatkui.. ja kusi. Lopulta viereisessä hotellissa keikalla ollut Sami Saaren tekniikalta lainaan saatu ”joku tekninen juttu” -pelasti homman. Kylläkai se soundcheckki jossakin välissä saatiin maaliin – itse en muista kyllä tapahtuneesta muuta kuin että pitkään siinä bassaria poljettiin. Saatoin kyllä karata hotelliinkin välillä, joten en välttämättä osallistunut lopulta edes checkiin. Keikka oli kova, Oulusta asti oli porukkaa tullut katsomaan meitä ja paikallisia juhlavieraitakin riitti. Jatkot oli meleko ärreet kans, Masturpon piti ajaa bussi Ouluun, mutta eipä ajanut. Rumpalilla oli edellisen päivän soundcheck nostanut kuumeen, mutta ainoana selväpäisenä uhrattiin Wiiman rattiin. Legendaksi on jäänyt myös elämään hotellihuoneiden luovutus, kun vastaanottovirkailijan kysymykseen minibaarin käytöstä kuului yksi toisenja jälkeen kähellä äänellä ”KAIKKI”. Ja totta tosiaan, kuten mainittua – jatkot oli kosteat! Kotimatkalla osa  jaksoi vielä bilettää, osa nukkui väsymystään bussin makuuosastossa. Kai tämä yksi niistä legendaarisimmista reissuista on ollut… harvoin meininki ylsi ihan nuin kovaksi bilettämiseksi. Nuorena sitä jaksaa!

Jeesus miksasi ja Pasi oli kiippareissa. Markus lähti muuten seuraavana aamuna Kittilään Veres rokkiin heavya soittamaan… räntää oli sielläkin satanut kun väsynyt kitaristi oli tiensä sinne selvittänyt. Taisi Affe lähtä kaveriksi tekniikasta ja loput palasi mäkistä ja mutkaista tietä takaisin Ouluun. Huh-huh.

P1040859 P1040851 P1040847 P1040819  P1040808 P1040802 P1040796 P1040791295_22548397996_4697_n crew-wiima1 crew-bussissa-nukkumassa

Vastaa