Onnittelut kaikille Urpoille, teillä on komia nimi! Onnittelut myös bänditovereille ja mikäpä olisikaan parempi tapa juhlistaa juhlapäivää kuin keikka!!! Eikä mikä tahansa keikka, vaan keikka bändin synnyinseudulle – ravintolaan, jossa on tullut rymyttyä vuosien varrella niin lavalla kuin muutenkin. Entinen Teksas ja myöhemmin Amarettona tunnettu kuppila poistui takavasemmalle muutama vuosi sitten, jättäen Pudasjärvelle ainakin näin Urpon henkilökohtaisena mielipiteenä suuren, Teksasin kokoisen, tyhjiön.

Nyt kun eletään toukokuuta 2012, Woyzeck matkaa Pudasjärvelle – juhlistamaan uuden ravintolan avajaisia! Street4 Ravintola saa tänään sellaisen lähtölaukauksen, joka toivottavasti syöksee baarin tiukkaan nousukiitoon! Me lupaamme heittää kiukaalle sellaiset fanffaarit, että tapahtuma muistetaan, ehkä vielä huomenna. Lähemmäs 30 biisiä on hiottu tiukkaan keikkakuntoon kevään ja viimeisen viikon aikana, niistä soitetaan tänään varmaan pari kymmentä – sen verran että kaikilla tulee varmasti hiki.

Thunderlight äänentoisto- ja valokalusto pakattiin bussiin jo myöhään eilen, mukaan lähti tietenkin ISO PA. Valitettavasti kukaan ”vaki” äänijumalista, ei pääse tänään mukaan. Mutta ei hätää, Rane tuuraa ja ajetaan tänään sisään Urpomaailmaan. Tässä vaiheessa jo iso kiitos Hartsalle tekniikkakalustosta ja Jesselle bussista… ja ehkä tärkein: tsemppiä Ranelle!

Ja se keikka… no se polkaistaan käyntiin tutusti Ajetaan tandemilla – biisillä. Se on toiminut mukavana aloituskappaleena jo tovin. Loputkin jännitykset toivottavasti heitetään helevettiin tämän kipaleen aikana ja yleisö saadaan lämmiteltyä… tai shokeerattua, no tunteita varmasti herää – toivottavasti hyviä 😉

Toinen biisi on itse asiassa niitä harvoja setissä, jotka on roikkunut mukana jo sieltä 90 –luvulta. Lootus asentoon –biisiin liittyy mm. hauska tarina sen ensimmäisistä esityskerroilta. Ellen ihan väärin muista niin biisi vedettiin eka kerran Oulussa 1997 silloisessa Foxiassa – nykyinen Tähti? Keikasta ei hirveesti ole muistikuvia, mutta meillä oli kunnia saada reissulle KUSKIKSI Pudasjärveläinen rumpalilegenda Pete, jota en kyllä muista ikinä muulloin nähneeni auton ratissa. Tämä on oikeesti sellainen yhtälö, jota pitää pysähtyä miettimään hetkeksi… siis oikeesti, KYLLÄ! Pete oli kuskina, muistaakseni vanhempiensa pakulla. Ja ellen aivan väärin muista, niin toisessa kitarassa oli sillä keikalla Antsa.. öh, siis Urpo tietenkin. Saatto se olla bassossaki… tai sitten se oli joku muu. Kuitenkin toinen asia mitä keikasta muistan oli se, että Pete ja mukana ollut kitaristi palasivat loppujen lopuksi kahdestaan Pudasjärvelle ja pahoittelut heille… silloinen Etosin reenikämppä (jossa W siis satunnaisesti ”reenasi”) sijaitsi vittumaisesti (niin kuin ne yleensä) hankalan portaikon yläpäässä ja jätkät on joutuneet roudaamaan kamat sinne kahdestaan. No onneksi mukana ei muistaakseni ollut kuin backline. Jos se yhtään lohduttaa. Sitä paitsi sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee… jätkät luultavasti ei enää itsekään muista kyseistä tapausta, joten antaapa olla.

Kun pyllyt on pistetty pyörimään Lootus asentoon biisillä, siirrytään Popedaan. Loput saatte tulla itse katsomaan. Jos ette tänään pääse Pudasjärvelle niin seuraavina viikonloppuina Woyzeck on mahdollista nähdä la 2.6.2012 Oulussa Kuusisaaressa ja la 9.6.2012 Muhoksella Muhoskellarissa. Toivottavasti pääsette keikoille, sillä siitä on kulunut tovi kun olemme viimeksi näitä julkisia keikkoja heittäneet. Jos kaikki menee nappiin niin loppukesästä / syksyllä Woyzeck lähtee käymään myös Etelä-Suomessa, mutta siitä ei vielä sen enempää kun asiat on keskeneräisiä.

Hyvää Urpojen päivää vielä kerran kaikille – ja loistavaa kevättä!!! Eiiiiividdu, PETE KUSKINA.

-Masturpo-

Vastaa