history1Woyzeck perustettiin vuonna 1997 Pudasjärvellä. Alkuperäinen trio koostui kolmesta Urposta. Woyzeck nimi napattiin Hectorin hienosta biisusta, biisistä jota ei ikinä opittu soittamaan loppuun saakka. Alkutaipaleella kokoonpano keikoilla vaihteli jatkuvasti. Juuri tämänkin takia bändissä soitti vain Urpo taiteilijanimellä varustettuja pitkätukkia… okei, paljastetaan nyt sen verran että tukatkin olivat peruukkeja!!! KYLLÄ!

Pohjoisessa tuntui olevan enemmän kuin ylpeys saada soittaa mystisessä Woyzeckissa, keikalle ei nimittäin ollut vaikea kerätä soittajia – tunkua riitti! Moni nykyään jopa maailmaa kiertäneistä muusikoista on joskus urallaan esiintynyt peruukki päässä history2Woyzeckin riveissä ja oletettavasti muistelevat keikkoja kaiholla. Keikkakokoonpanoon kuului myös kauniita Urpottaria. Tanssityttöjä ja kaikkee, kyllä meno oli hurrrrrjaa… ja on edelleen – ehkäpä tanssitytötkin palaa kuvioihin vielä joku päivä 😉

Vuonna 2001 Woyzeck oli jo itse asiassa muodostunut ihan suht kiinteämiehistöiseksi bändiksi ja keikkaa oli tehty ympäri Suomen. Koitti kuitenkin aika pistää pillit pussiin ja bändi nurkan taakse huilimaan… Vuonna 2006 mystiset voimat ja muutama keikkakysely herättivät Woyzeckin jälleen henkiin, Oulussa. Miehistöön värvättiin uusia kykyjä, Urpoja. Ostettiin uudet peruukit, nahkahousut ja vuokrattiin treenikämppä.

wiima_2007Nousukiito alkoi välittömästi, pian Woyzeck oli taas parrasvaloissa. Ilmiö oli uudestaansyntynyt. Kymmenkunta aktiivista fania perusti Urpojugend fanijärjestön ja homma karkasi totaallisesti käsistä! Pian kierrettiin taas bussilla (legendaarinen Wilma-rouva) ympäri Suomen ja kaupunki toisensa jälkeen jäi kummastelemaan mikä heidän ylitseen ajoi.

Loppuvuodesta 2009 meininki oli jo siinä pisteessä, että bändin toiminnan ympärille oli perustettava firma. Woyzeck Oy näki päivänvalon ja keikkailua jatkettiin kiihkeään n. 30-40 keikkaa vuodessa tahtiin. Sitten alkoi hiipiä väsy ja keikkatahtia vähennettiin roimasti. Bändi kesktittyi pitkän aikaa erilaisiin yritys- ja yksityistilaisuuksiin. Pikkujoulut ja kesäjuhlat olivat kuumaa kamaa ja miksipä ei – Bändihän sopii tämäntyyppisiin kekkereihin kuin nenän päähän!

Vuonna 2013 kääntyi taas uusi sivu bändin historiassa, kun bändin soolokitaristi ja koskentinsoittaja erosivat bändistä keskittymään muihin bändiprojekteihinsa. Edessä oli kova karsinta sopivien uusien Urpojen rekrytoimiseksi, tunkua bändiin tuntui riittävän – eikä kaikkia ehdokkaita edes ehditty koesoittaa. Uusi Urpo soolokitaran varteen löytyi salaman nopeasti, Ammeh Nenomit värvättiin soolokitaristiksi. Kosketinsoittajan pesti on auki edelleen, mikäli sopiva Urpo tai Urpotar löytyy – paikka täytetään. Sen suurempaa paniikkia tai painetta asian suhteen ei ole, keikkasetit on hiottu 5 henkiselle bändille ja homma toimii! Uusi Woyzeck on syntynyt ja bändi aikoo syöksyä keikkalavoille täynnä uutta intoa ja energiaa. Ensimmäiset keikat sovittiin kotiseudun lähialueelle joulukuulle 2013. Tutustu bändin miehistöön täältä.

Vastaa